Voordelen ondersteunende diensten

Guideo neemt medewerkers van ondersteunende diensten, zoals administratief medewerkers, opleidingscoördinatoren en studie­ loopbaanbegeleiders, veel werk uit handen.

 

Complete absentieadministratie

Docenten kunnen in de webapplicatie Guideo aangeven welke deelnemers tijdens bijeenkomsten aanwezig zijn. De gegevens worden opgeslagen in Guideo, waarna de administratie deze gegevens in slechts enkele muis­klikken kan presenteren.

 

Doeltreffend leerlingvolgsysteem

leerlingvolgsysteemloopbaanbegeleiders hebben goed zicht op de studieactiviteiten van deelnemers. Zij kunnen zien welk aanbod de deelnemers volgen en hebben een goed overzicht van de behaalde resultaten van zowel individuele deelnemers als groepen. Daarnaast is te zien aan welke werkprocessen deelnemers nog moeten werken en in welke studieonderdelen deze werkprocessen aan bod komen. Hierdoor kunnen loopbaanbegeleiders deelnemers snel en doeltreffend adviseren.

 

Heldere planning

PlanningMet Guideo kunnen coördinatoren en docenten activiteiten, projecten en herkansingen zelf inplannen. Op basis van de onderdelen waarvoor de deel nemers zich zelf hebben ingeschreven, worden hun roosters automatisch aan gemaakt. Dit scheelt de administratie veel werk en het voorkomt onduidelijkheden bij zowel de coördinatoren en docenten als de deelnemers

 

Studie-inhoud makkelijk te kopiëren

De inhoud van studieonderdelen is te kopiëren naar volgende perioden. De informatie hoeft niet opnieuw ingevoerd te worden.

 

Minder papierwerk

De digitale opzet van Guideo bespaart veel papierwerk. Dankzij de door­dachte absentieregistratie zijn presentielijsten nu verleden tijd. Doordat deelnemers zichzelf kunnen inschrijven via Guideo zijn ook aanmeldings­formulieren overbodig. Guideo vervangt bovendien papieren roosters door een digitale variant, waardoor wijzigingen gemakkelijker door te voeren zijn.

 

Huidige schooladministratie

De huidige schooladministratie hoeft niet opnieuw te worden ingevoerd, maar kan moeiteloos worden gekoppeld aan Guideo.